4.4.2017

Siivousvälineet

Siivousvälineet ovat hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun tavaroita ei arvosta. Mitä negatiivisempia tunteita tavaroihin liittyy, sitä rumemmassa epäjärjestyksessä olen niitä pitänyt. En pidä siivoamisesta, ja sen huomaa kyllä tavastani säilyttää siivousrättejä, -harjoja ym: epämääräisenä röykkiönä kodinhoitohuoneen kaapin vetokorissa. Asenteeni on ollut sillä tasolla, että miksi minä laittaisin nämä jotenkin siististi, kun eiväthän ne ole näkyvillä, enkä todellakaan haluaisi tuhlata aikaani jonkun pesurättien viikkaamiseen.

Ennen.

Mutta tuollainen asenne on vaan johtanut siihen, että siivoaminen on ollut vieläkin inhottavampaa. Siivoukseen liittyvä ketutuskäyrä nousee korkealle jo siinä vaiheessa, kun avaan siivouskaapin ja näen tuon röykkiön. Siitä on hankala löytää tarvitsemaansa välinettä, ja kun osa tavaroista hautautuu muiden alle, en pysy enää kärryillä siitä, mitä kaikkia siivousvälineitä edes omistan. Sen vuoksi olen säilyttänyt aivan suotta jo huonoon kuntoon menneitä luutuja ym. Ja tämä kyseinen röykkiö on vaatinut todella paljon tilaa. Se ei edes mahtunut siivouskaappiin, vaan valtasi osan pyykkikaapista. Eli jouduin pyhittämään isot säilytystilat sellaisille tavaroille, joista en edes pidä. Aika nurinkurista kenties?

Siivousrätit jälkeen marittamisen - Ikean Skubb-laatikkoon pystyviikattuna. Vähempikin riittäisi, mutta päätin säilyttää käyttökelpoiset ja kuluttaa ne loppuun (esim. mikrokuituliinat menettävät ajan myötä imutehonsa, jolloin ne joutavat pois. Imutehoa on helppo testata hanan alla.)
Marittamisen ja järjestelemisen jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että kyllä siivousvälineetkin kannattaa säilyttää nätisti, vaikka niitä kuinka inhoaisi. Siivomainen on vähemmän tympeää, kun välineet ovat helposti ulottuvilla ja siivouskaappi näyttää siltä, että homma on hallinnassa. Ja nyt siivousvälineet mahtuvat siivouskaappiin. Ja sinne mahtuu niiden lisäksi vielä paljon muutakin.

Pesuharjojen ym. säilytysonglemiin lähdin etsimään ratkaisua maritushenkisesti pystysäilytyksestä. Päädyin ripustamaan ne siivouskaapin sisäseinään. Pesuaineet olen sijoittanut jo vuosikausia sitten tuollaiseen seinälokerikkoon siivouskaapin sisällä, ja se on osoittautunut todella käteväksi. Seuraava tavoite on vähentää purkkien määrää - luulisi vähempikin riittävän kämpän putsaamiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti