21.1.2017

Kirppisriemastuminen

Kun marittaa kotia, isoin työ on päästä tavaroista eroon. Vaikkapa viemällä ne kirppikselle.

Viikko sitten kirjoitin blogiin kirppisturhautumisesta, joka minua vaivasi jo ennen kuin olin saanut vietyä tavarat kirpputorille myyntiin. Nyt myyntiviikko on takana, ja aivan toisella mielellä ollaan. Olen erittäin tyytyväinen kirppisviikkooni. Tavaraa meni todella hyvin kaupaksi - suurin osa siitä, mitä pöytään vein. Ihan hyvin vain viikon myyntiajalla ja tällaisella pikkupaikkakunnalla. Tuottoa tuli toistasataa euroa, vaikka hinnat olivatkin pääasiassa 0,50 - 2 € luokkaa. Rahaa tärkeämpää on kuitenkin se, että pääsin näistä eroon - toisen ihmisen romu on jonkun muun ilo. Toivottavasti niistä on iloa ostajilleen.

Tämä kirppis, jossa myin, käyttää Kirppisvaraus-järjestelmää, mistä voi nettiyhteyden avulla reaaliajassa seurata tavaroiden kaupaksimenoa. Se on tosi hauskaa hommaa. Varsinkin, kun huomaa, miten yhdenkin päivän aikana sinne kertyy pitkä lista myydyistä tavaroista.Olin luullut, että aikuisten perusvaatteita ei osta kukaan, mutta erehdyin: suurin osa meni. Koetin vaikuttaa myynnin onnistumiseen niin, että vein myyntiin pääasiassa talvisesonkiin liittyviä vaatteita, kuten neuleita, ja jätin kesävaatteet odottamaan uutta kirppisviikkoa (ehkä toukokuussa?). Ja vein vain naisten vaatteita, jolloin pystyin laittamaan pöytään selkeän kyltin, että "Naisten vaatteita, koot..." Myin myös muuta tavaraa, joita mm. lajittelin koreihin ja kirjoitin niihnkin kyltit, mitä kori sisältää. Olen nimittäin huomannut, kun itse kiertelen kirppiksiä, että haluan saada pöydästä nopealla vilkaisulla käsityksen, mitä se sisältää. Jos se on epämääräinen penkomispöytä, kävelen sen ohi. Jos näen nopeasti (esim. kylttien tms. ansiosta) mitä pöydällä on tarjolla, saatan pysähtyä tutkimaan. En tiedä, ajattelevatko muut kirppisshoppailijat samoin, mutta päätin noudattaa tätä mallia myymisessä.

Mitä kirppiksellä menee kaupaksi? Tämän ja viime syksyisen perusteella sanoisin, että vaatteet ihan kohtalaisesti, kun ovat tarpeeksi hyväkuntoisia. Kulahtaneet eivät kelpaa. Lasten vaatteet menevät yllättävän huonosti kaupaksi, ehkä siksi että niistä on niin paljon tarjontaa. Kirjat menevät ihan hyvin, CD-levyt aivan loistavasti. Myin kymmeniä CD-levyjä ja jouduin tuomaan takaisin kotiin vain muutaman. Astiat ovat huono myyntiartikkeli - muutamia vein myyntiin, mitään en saanut kaupaksi.

Tympein hetki kirppismyymisessä on se, kun joutuu kantamaan vielä yhden ikeakassillisen takaisin kotiin. Vein myymättä jääneet vaatteet kotimatkan varrella vaatekeräyslaatikkoon, jätin muutamia satunnaisia tavaroita kirppiksen "saa ottaa" -pöytään ja laitoin kaikki jäljelle jääneet kirjat laatikkoon, jonka vien ensi viikolla kirjaston kierrätyskärryyn. Loput tavarat pistin pahvilaatikkoon odottamaan kierrätyskeskukseen lähtöä. Joudun nyt vähän aikaa varastoimaan niitä, mutta onneksi minulla on tilava varasto. Viikkokausiksi niitä en aio sinne jättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti