13.1.2017

Pieni kirppisturhautuminen

Olen parhaillani pakkaamassa tavaraa kirpputorille. Pöytävuokra alkaa tänä iltana. Tämä on nyt toinen kerta lyhyen ajan sisään, kun vuokraan kirppispöydän. Tuotevalikoima on vaihtunut välissä.

Tällä hetkellä olo on sellainen, että tässä touhussa ei ole kerta kaikkiaan mitään järkeä. Näen tuntikausia vaivaa sen eteen, että valikoin, pesen, silitän, hinnoittelen, pakkaan, kuljetan ja järjestelen tavarat pöytään. Ja lisää vaivannäköä syntyy siitä, että kirppiksellä on piipahdettava vähän väliä siivoamassa pöytää, koska ihmiset ovat kykenemättömiä laittamaan tutkimiaan tavaroita takaisin paikoilleen siististi. Vaate otetaan hengarista ja nakataan myttyyn pöydälle. Lopulta näen vaivaa sen eteen, että käyn tyhjentämässä pöydän ja koitan saada järjesteltyä myymättä jääneet tavarat varastooni. Kaikesta tästä saan "voittoa" muutama kymmentä euroa (syksyn kirppisrupeama "tuotti" noin 60 euroa kahdessa viikossa pöytävuokran päälle), vaikka eihän se mitään oikeaa voittoa ole, kun käytettyä tavaraa myy pois, ja siitä on ostettaessa on maksanut moninkertaisen summan. En tiedä olisiko myynti parempaa kaupungin puolella - minä myyn roinaa tässä pikkupaikkakunnan lähikirppiksellä.

Miksi siis ylipäänsä ryhdyn tähän? Koska aika on rahaa, eikö olisi järkevämpää viedä tavarat Konttiin tms. kierrätyspaikkaan ihan vaan päästäkseni siitä eroon?

Ehkä siksi, että koitan jollain tavalla hyvittää itselleni sitä, että olen näin paljon tavaraa hankkinut riesakseni. Että jos niistä saa pois myydessä edes jokusen killingin, niin ei tarvitse niin paljon harmitella, että tavaraa on tullut hankkineeksi. Kun on ostanut monen kympin farkut, ja ne ovat laihtumisen myötä käyneet liian isoiksi ennen kuin ne ehtivät olla päällä montakaan kertaa, niin ei vaan millään viitsisi antaa ilmaiseksi pois. Että pitäisi edes pari euroa saada niistä takaisin.

Tuntuupa järjettömältä. Juuri nyt olen todella turhautunut tähän kirppistouhuun. Jo ennen kuin olen ehtinyt edes viedä tavaroitani sinne. Takaisin en niitä kyllä enää ota! Eli suoraan kohti kierrätyskeskusta tms. paikkaa viikon päästä, kun olen huomannut, että ei niitä kukaan ostanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti